Vierhonderd broodjes verkocht op 42e Zwem4daagse

Tijdens de 42e Zwem4daagse in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst van 2 tot en met 7 mei 2016 hebben maar liefst 414 zwemmers de 4 keer 500 meter volbracht. De hele week stond in het teken van natuur.

Maandag werd de Zwem4daagse officieel geopend door de burgemeester, Evert Slager namens Stichting Zwembad Staphorst en de voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst – Alfred Steenbergen – wensten iedereen een sportieve week toe. Hierna werd er gestart met een warming-up verzorgd door InShape. Om 17.00 uur konden alle aanwezige zwemmers schatduiken, de opgedoken muntjes mochten ze behouden. Tevens konden er pannenkoeken worden gegeten. Foto’s Jan & Foto’s Annelies

Dinsdagmiddag was de boswachter om alle vragen van de zwemmers te beantwoorden. Hij had ook enkele opgezette dieren meegenomen om te laten zien. De avond werd gevuld met een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Foto’s Jan Foto’s Annelies

Woensdagmiddag was het tijd voor de spelletjes. Verschillende spelletjes werden georganiseerd waar iedereen aan mee kon doen. Alle spelletjes stonden in het teken van het thema natuur. Foto’s Hilda Foto’s Annelies

Vrijdagmiddag heeft de Veldschuur ons met een bezoek vereerd. De zwemmers konden zelf allerlei beestjes vissen met een schepnetje en via een loeppotje bekijken. Aan de hand van een poster konden ze zo ontdekken welk beestje ze gevangen hadden. Tevens stond rond 17.00 uur het schatduiken weer op het programma. Foto’s Jan

Vrijdagavond zat het bad ook weer goed vol, de Duikvereniging Staphorst was weer present. Veel zwemmers hebben even gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te proberen.

De zaterdagmiddag is het moment waarop de medaille kan worden opgehaald. De hele middag kan er nog gezwommen worden om de laatste meters te volbrengen. Tussendoor kon dit mooi worden afgewisseld met allerlei spelletjes georganiseerd door het WNF. Foto’s Jan

De hele middag was er een grote stormbaan waar de kinderen zich op konden vermaken. Aan het eind van de middag kwam MEC Rouveen nog langs om de gehele afsluiting op te vrolijken met een muzikale noot. Vele verzoeknummers zijn hier ingewilligd.

Daarna kwam het ‘officiële’ gedeelte, de afsluiting. Alfred Steenbergen bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Zoals gebruikelijk worden op dit moment de jongste en de oudste deelnemer even in het zonnetje gezet.

Bjorn Hulst (5 jaar) en Henk Dozeman (74 jaar) werden dan ook verblijd met een mooie attentie. Daarnaast werden de winnaars van de kleurplatenactie bekend gemaakt. Tamar Poolman, Fleur Petter en Nienke Kooiker hebben de mooiste creaties gemaakt.

Jan Coster heeft namens Stichting Zwembad nog een woordje gesproken en Sytse de Jong, wethouder, heeft ook zijn bewondering uitgesproken voor alle zwemmers. Tevens heeft hij de zwemmers opgeroepen volgend jaar allemaal iemand extra mee te nemen.

Elke dag was er de mogelijkheid enveloppe te trekken. Daarnaast was het WNF elke middag present om de olifant even in de spotlights te zetten en ze organiseerden diverse spelletjes. En aan de inwendige mens is ook gedacht: verschillende versnaperingen waren te verkrijgen bij de snackkeet.

De Zwem4daagse levert ook leuke feitjes op. Alle zwemmers hebben in totaal wel 828 kilometer gezwommen. De broodjes knakworst vielen zo in de smaak dat er wel 400 broodjes zijn verkocht. In totaal zijn er bijna 1000 enveloppen getrokken gedurende de hele week.

Lees ook:

Dossier: