Betoging met tractoren op snelweg tien dagen opgeschort

Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst, Rijkswaterstaat en de politie hebben vanmiddag overleg gehad met de Actiegroep Staphorst over hun plannen voor een betoging met tractoren op de A28. De uitkomst van het twee uur durende gesprek is dat de betoging vooralsnog opgeschort wordt.

Burgemeester Segers: “Ik ben blij dat we vanmiddag aan tafel hebben gezeten met de actiegroep en tot vervolgafspraken zijn gekomen.” De actiegroep geeft de gemeente tot en met 8 januari de tijd om vervolgafspraken te maken met de bewoners van de Gemeenteweg 236. In de tussentijd blijft de gemeente in gesprek met zowel de bewoners als met de actiegroep.

De ambtenaren van de gemeente Staphorst liggen al langer onder vuur. Volgens een aantal inwoners omdat ze willens en wetens procedures naar hun hand zetten, om eerder gemaakte fouten te maskeren en zo toch recht te zetten wat ooit krom was. Voor de betrokken boeren is de maat vol en willen ze door de gemeente op een fatsoenlijke manier worden behandeld.

Een woordvoerder van de actiegroep geeft aan dat het uiteindeljk gaat om oplossen van het conflict. “Het lijkt erop dat de burgemeester dat nu ook inziet.” Beluister hier Compagner, woordvoerder van de boze boeren (audio) op maandag 28 december over de aangekondigde actie.

Het was de bedoeling om woensdag 30 december tussen 10.00 uur – en 12.00 uur met minimaal veertig tractoren vanuit Staphorst over de A28 naar Zwolle te rijden. Die actie gaat dit jaar dus niet door. Na 8 januari 2016 zullen we er weer van vernemen.

Lees ook: