Gemeente Staphorst: Hoe kun je vluchtelingen helpen?

Staand een aantal vrijwilligers van vluchtelingenwerk Staphorst
Foto: Gemeente Staphorst

Veel mensen willen graag iets doen voor hen die huis en haard verlaten op de vlucht voor oorlog en geweld. Je ziet overal initiatieven ontstaan om deze mensen te helpen. Hoe kun je het best helpen?

Vrijwilligers
Vluchtelingenwerk is hard op zoek naar vrijwilligers. Ook in Staphorst is behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Al met een paar uur per week kun je iets betekenen voor vluchtelingen. Interesse? Voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger kun je mailen naar Gineke de Bruine van Vluchtelingenwerk afdeling Staphorst, [email protected].

Kleding, speelgoed, meubels
In samenwerking met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), Rode Kruis en het Leger des Heils zamelt Vluchtelingenwerk Nederland kleding en spullen in voor vluchtelingen. Kleding kan worden ingeleverd bij een van de kledingcontainers of inzamelpunten van het Leger des Heils. Ook zijn er ‘Welkom Winkels’ geopend vlakbij asielzoekerscentra. In Zwolle is er bijvoorbeeld één gevestigd.

Geld inzamelen
Het opvangen en begeleiden van vluchtelingen kost geld. De organisaties die daarvoor in actie komen zijn deels afhankelijk van giften. Zo ook Vluchtelingenwerk. U kunt geld doneren via de website www.vwon.nl.

Wilt u een actie organiseren om geld in te zamelen en kunt u daarbij wat ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Gineke de Bruine van Vluchtelingenwerk afdeling Staphorst ([email protected]). Wellicht kan Vluchtelingenwerk wat voor u betekenen.

Lees ook: