Dulasta stelt AED beschikbaar voor algemeen gebruik

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Voor directeur Harm Dunnink was de succesvolle inzet van een AED bij Dulasta dit voorjaar de aanleiding om als bedrijf zelf een AED aan te schaffen.

Om deze niet alleen voor het eigen bedrijf te houden maar ook ten dienste van de gemeenschap te geven, is gekozen voor een buitenkast onder het beheer van stichting AED gemeente Staphorst. Deze is daarmee opgenomen in het oproepensysteem van HartslagNu.

Dulasta neemt ook de onderhoudskosten voor haar rekening, omdat deze AED niet in het spreidingsplan van de gemeente zit. Op industrieterrein De Baarge hingen er ook al twee. Achter het bedrijf aan de andere kant van de geluidswal is een woonwijk in aanbouw.

Voorzitter Jan Vos ontvangt de AED uit handen van René Mulder, productieleider en hoofd BHV-er bij Dulasta. Omringd door de op dat moment aanwezigen van de 13 BHV-ers die het bedrijf telt. Op de achtergrond, linksnaast de ingang de groene buitenkast.

Dagelijks zijn ruim 70 medewerkers bezig met allerlei metaalbewerkingen. Op een werkplek van 2 hectare met een uitgebreid bijdetijds machinepark. Met onder meer de langste kantbank en de grootste lasrobot van Nederland. En nu ook een AED aan de gevel.

Lees ook: Stichting AED Staphorst brengt krant uit met 10 jaar actie