Stichting AED Staphorst brengt krant uit met 10 jaar actie

De bestuursleden: Els Buitenhuis, Wout Blom, Jan Vos, Harm Brand en Roelof Tuin (adviseur).
Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Deze week wordt een eenmalige uitgave van Stichting AED Staphorst huis-aan-huis verspreid in de gemeente Staphorst. De krant geeft een overzicht van 10 jaar actie:

Hierin wordt de geschiedenis beschreven vanaf het eerste idee tot de daadwerkelijke oprichting van de stichting en de verdere uitrol. Een gedetailleerde kaart geeft aan waar de inmiddels 34 publiek beschikbare AED’s hangen. Verspreid over de buurten waar de meeste mensen (en hulpverleners) wonen.

Een paar ervaringsverhalen met een geslaagde inzet. De kans op succesvolle inzet naast de uiteindelijke oorzaak van het hartfalen, afhankelijk van de actie van de omstanders. Hoe te reanimeren wordt in 6 stappen puntsgewijs beschreven, ondersteund met enkele foto’s en een link naar een animatie.

Hoe ook burgerhulpverlener te worden door cursussen van het Rode Kruis, de EHBO of via de Hartstichting. Ook andere mogelijkheden om te helpen Staphorst Hartveilig te maken. Dit is ook de oproep van wethouder Alwin Mussche aan de inwoners van de gemeente Staphorst in het voorwoord.

Lees ook: Nieuwe AED in Rouveen-West in gebruik genomen