Eerste digitale raadsvergadering uitgesteld door storing

Grote publieke belangstelling bij installatie nieuwe gemeenteraad maart 2018
Foto: Gemeente Staphorst

Dinsdag 21 april 2020 zou de eerste digitale raadsvergadering van Staphorst plaatsvinden. Nu de gemeenteraad niet fysiek bij elkaar kan komen in verband met de coronamaatregelen, is er snel gezocht naar een technische oplossing. Deze is gevonden in het digitaal vergaderen.

Update 23 april: De oorzaak van het technische probleem is achterhaald en verholpen. Het presidium heeft besloten de gecancelde vergadering van dinsdag 21 april op 28 april 2020 in te plannen. De agenda is ongewijzigd. einde update

Tijdens twee proefsessies is de nieuwe apparatuur getest. De resultaten van de tests waren zodanig, dat het de verwachting was dat de raadsvergadering dinsdag digitaal goed zou verlopen. Helaas bleek dit niet het geval. Alles voor de vergadering werkte goed, behalve de livestream, waarmee de vergadering voor het publiek te volgen zou moeten zijn.

Met de leverancier van de apparatuur wordt gezocht naar een oplossing van het technische probleem. Vanmorgen is er opnieuw een test uitgevoerd. Vanavond (woensdag 22 april 2020) besluit het presidium (de fractievoorzitters van alle 5 partijen)  waarschijnlijk over de vervolgstap. De verwachting is, dat er op korte termijn een nieuwe poging zal worden gedaan voor een digitale raadsvergadering.

De raadsvergadering is openbaar en wordt live uitgezonden via www.staphorst.nl/raadsvergadering. De raadsvergadering is ook achteraf te beluisteren/bekijken. Online te bekijken zijn ook de agenda en andere vergaderstukken, overzicht van de leden van de gemeenteraad. Vanwege het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend.

Lees ook: Eerste raadsvergadering van 2020 met burgemeester Kok