Lucas Mulder: `Petit fours, kwaliteit boven kwantiteit`

Foto: Harm Brand

Burgemeester Theo Segers is vertrokken en met hem ook zijn invulling van de column. Samen met mijn gewaardeerde collega-wethouder Alwin Mussche gaan we bij toerbeurt deze plek invullen, zo schrijft Lucas Mulder. De nieuwe burgemeester Gerrit Jan Kok laat deze ‘schone taak’ graag aan ons over.

Ik trap af met petit fours, kwaliteit boven kwantiteit. En ik hoor u denken: “Wat heeft zo’n gebakje te maken met wethouders?”. Zo’n klein gebakje is anders ideaal, zeker in een tijd van recepties. Een gebakje hoeft niet van groot formaat te zijn om er van te genieten. Als wethouder heb je naast grote ook kleine uitdagingen, een afwisselend bestaan met veel ontmoetingen.

De mooie momenten zijn vaak onverwachts. Klein maar fijn, net een ‘petit four’. Onlangs was ik bij het afscheid van een oud-notaris die zich jaren verdienstelijk gemaakt heeft voor onze gemeenschap. Hij kreeg terechte complimenten en dank en gaf de luisteraars mee: “Investeer in sfeer, geniet van de kleine dingen.”

En zo zat ik tijdens de afscheidsreceptie van Theo Segers bij mensen die mij herkenden van de opening van de volière bij Samenzo. Ik vroeg hoe het ging met de parkieten. Hij zei: “Ik werk daar niet, ik houd niet van dieren.” “Waar houd je wel van?”, was mijn wedervraag. “Nou van dit, gezellig samen koffie drinken.” Met een brede glimlach…

Ik hoop dat u gaat letten op de ‘petit fours’ van het leven. Geniet van kleine dingen, oefen in tevredenheid. Geef frustratie geen ruimte. Want, zoals Socrates al wist: “Wie niet tevreden is met wat hij heeft, zal ook niet tevreden zijn met wat hij krijgt.”

Lees ook: Wethouder Lucas Mulder vertelt over vacatures op radio (audio)