Fietsen kinderen Doornveldschool allemaal goedgekeurd

Foto: Rensje Vos

In de periode van 26 september 2019 tot 14 oktober 2019 zijn de fietsen van de leerlingen van groep 4 (of 7), 6 en 8 van alle tien basisscholen in de gemeente Staphorst gecontroleerd. In totaal zijn 770 fietsen gecontroleerd, waarvan 189 niet voldeden aan de gestelde eisen. Dat is maar liefst een kwart van de fietsen.

De fietscontrole is een actie van de gemeente Staphorst in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst en de basisscholen. De technische staat en het onderhoud van de fiets zijn gecontroleerd, waarbij de nadruk werd gelegd op ‘zien en gezien worden’.

De beoordeling vond plaats aan de hand van een controlekaart: verlichting, stuur, bel, remmen, handvatten, banden, spaken, trappers, zadel en reflectoren. Wanneer de fiets was goedgekeurd ontving de leerling een reflecterende clip. Deze clip kan worden bevestigd aan de kleding, (fiets)tas of zadel.

De Ds. Harmen Doornveldschool herbergde slechts één afgekeurde fiets. Deze werd de volgende dag alsnog goedgekeurd. Voor deze school een prachtig resultaat. Al jarenlang is het percentage afgekeurde fietsen op deze school het laagst van allemaal.

Lees ook: Laatste fietscontrole op basisschool de Iekmulder in IJhorst (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen