Maximumsnelheid op gedeelte van Kanlaan gehalveerd

Foto: Harm Brand

Op een steeds wisselend weggedeelte van de Kanlaan door Punthorst is de geldende maximumsnelheid van 60 km/u gehalveerd tot 30 km/u. Er wordt namelijk weer langs de weg gewerkt om het langverwachte fietspad langs Kanlaan en Evenboersweg mogelijk te maken.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van boomstobben, stronken en wortels uit het geplande tracé. Naar verwachting is dat in week 38 afgerond. In deze strook komen daarna kabels en leidingen van verschillende nutsbedrijven te liggen. Ook wordt er gestart met het maken van vooropnames van woningen nabij het werkterrein.

Begin juni 2019 heeft de gemeente de aanwonenden ingelicht dat de werkzaamheden van aannemer Ploegam zijn overgenomen door NTP Infra. In een zogeheten bouwteam werken de gemeente en NTP nu samen aan de uitvoering van het project. Ze worden daarbij ondersteund door Royal Haskoning DHV.

De partijen proberen samen te komen tot een uitvoeringsontwerp. Nadat de bijbehorende prijs is bepaald volgt bij overeenstemming een formele opdracht tot uitvoering. Bij het uitvoeringsontwerp hoort ook het opstellen van een tijdsplanning. Daar is op dit moment nog niets over te zeggen.

Lees ook: Aanleg fietspad langs Kanlaan-Evenboersweg officieel gestart

article
39660
Maximumsnelheid Kanlaan gehalveerd
Op een steeds wisselend weggedeelte van de Kanlaan door Punthorst is de geldende maximumsnelheid van
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/39660/maximumsnelheid-op-gedeelte-van-kanlaan-gehalveerd/
2019-07-22T10:59:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2019/07/22105844/DSCN8390.jpg
Gemeente