Arman Awami eerste van de 238 bij praktisch fietsexamen

Wethouder Mussche geeft het startsein aan deelnemer 01: Arman Awami.
Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Mussche gaf op maandag 8 april 2019 om 8.30 uur het startsein bij de Sporthal in Staphorst voor het praktisch fietsexamen voor basisschoolkinderen van groep 7 in de gemeente Staphorst. Hierbij fietsen ze een route door het dorp Staphorst.

De kinderen leggen een route ruim 5 kilometer af en passeren hierbij 11 controleposten. Onderweg worden verschillende handelingen verricht. Indien een handeling niet goed verloopt zal ter plaatse het onderdeel overnieuw moeten worden gedaan. Zo probeert de organisatie te voorkomen dat iemand een herexamen moet doen. Het examen duurt van 8.30 tot ongeveer 15.00 uur.

Het praktische fietsexamen maakt onderdeel uit van het landelijke fietsexamen. Eerst is er een theoretisch deel afgenomen op 4 april 2019. Vandaag was het tijd voor het praktische fietsexamen. Kinderen van groep 7 mogen hieraan deelnemen, mits hun fiets is goedgekeurd. Daarbij wordt vooral gelet op of de rem goed werkt, of de fietsbel duidelijk klinkt en of er een rode reflector achterop de fiets zit.

De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst in samenwerking met de gemeente. Wethouder Alwin Mussche: ” Er zijn weer veel vrijwilligers actief om dit mogelijk te maken. Zo maken we met elkaar de gemeente een stukje verkeersveiliger!”.

Lees ook: Wethouder De Jong geeft startsein fietsverkeersexamen