Kentekens worden genoteerd voor parkeerduurmetingen

Foto: Knapwurk

De komende periode wordt op een aantal plekken in Staphorst een parkeerduurmeting gehouden. Hierbij worden op verschillende momenten de eerste vier karakters van kentekens van geparkeerde voertuigen genoteerd.

De veldwerkers noteren de eerste vier karakters van het kenteken in een softwareprogramma. Dit zit zo in elkaar dat niet het volledig kenteken genoteerd kan worden. Na verwerking wordt het complete bestand vernietigd. De privacy van de eigenaren van de geparkeerde voertuigen is daarmee dus volledig gewaarborgd, aldus de gemeente.

De veldwerkers zijn in dienst van verkeersadviesbureau Bonotraffics. Een specialistisch en innovatief verkeerskundig adviesbureau, die naar eigen zeggen al sinds 1999 in heel Nederland aan eigentijdse, werkbare oplossingen op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur en verkeer en vervoer werken. De bus waarin zij rijden is voorzien van het logo van dit bedrijf.

Door dit te doen wil de gemeente in kaart brengen hoe lang voertuigen ergens geparkeerd staan en daarnaast de bezettingsgraad van parkeerterreinen nagaan. Ook in 2016 werd al eens een dergelijk onderzoek gehouden, zie onderstaand bericht met een link naar een interview van RTV Oost met toenmalig wethouder Sytse de Jong.

Lees ook: Kentekens genoteerd bij onderzoek naar parkeergedrag