Buitengewoon opsporingsambtenaren dreigen met boetes

Foto: Gemeente Staphorst

Parkeren buiten de vakken of in de groenstrook, hondenpoep op straat en het blokkeren van brandgangen. Een greep uit de punten waarop BOA’s controleren. BOA’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze zijn sinds eind 2017 werkzaam binnen de gemeente Staphorst.

“We willen overlast verminderen en de straten netjes houden. De komende periode blijven we waarschuwen om u zo te laten wennen aan de naleving van de regels. Over een tijdje schrijven we ook boetes uit bij overtredingen”, aldus één van de BOA’s. Het geld dat boetes opleveren vloeit overigens niet in de gemeentekas, maar gaat naar het Rijk om zo de indruk te vermijden dat de gemeente er een slaatje uit wil slaan. Dat is in eerdere berichtgeving in 2016 gemeld.

BOA’s controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan. Ze geven waarschuwingen, maar hebben ook de bevoegdheid om boetes uit te delen of iemand staande te houden. Zij helpen mee toezicht te houden op de lokale orde en veiligheid. Met deze controle wil de gemeente klachten van inwoners waar mogelijk oplossen en ordeverstoring tegengaan. De Boa’s geven op straat uitleg over de controles. Ook horen ze graag wat er leeft in de wijk.

Lees ook:

Reacties

article
31284
Opsporingsambtenaren dreigen met boetes
Parkeren buiten de vakken of in de groenstrook, hondenpoep op straat en het blokkeren van
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/31284/buitengewoon-opsporingsambtenaren-dreigen-boetes/
2018-07-03T10:46:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/07/03104246/20180629-BOA.jpg
parkeren, verkeer
Gemeente