Kindergemeenteraad Staphorst krijgt budget van 750 euro

Foto: Gemeente Staphorst

Op donderdag 24 mei komen schoolkinderen naar het gemeentehuis voor een debat in de raadszaal. Kinderen van groep (6), 7 en 8 is gevraagd een fractievoorstel te schrijven.

De bestemming van het voorstel moet een maatschappelijk doel dienen, waarvan alle kinderen in Staphorst profijt hebben. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente Staphorst 750 euro beschikbaar om het daadwerkelijk uit te voeren. In totaal zijn er vijf partijen, zij vormen met elkaar de kindergemeenteraad.

Raadsleden en burgemeester Segers verzorgen op vijf basisscholen een les over de gemeente. Hoe werkt de gemeente? Welke partijen zijn er in Staphorst en wat doet een wethouder? De SGP jongeren (SGPj) en de gemeente zetten zich samen in om kinderen op dit soort vragen antwoord te geven.

Het doel van de kindergemeenteraad is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met democratische besluitvorming, bijvoorbeeld door hen mee te laten denken over de inrichting van hun eigen speel- en leefomgeving. Dat bevordert de bewustwording en overbrugt de kloof tussen politiek en jonge burgers.

De SGPj neemt al jaren het initiatief om samen met de gemeente een kindergemeenteraad te organiseren. Zij vervullen hierbij een neutrale organisatorische ondersteunende rol, zowel in de voorbereiding als in uitvoering. Elke school levert een fractie bestaande uit drie leerlingen.

Lees ook:

article
29864
Kindergemeenteraad krijgt 750 euro budget
Op donderdag 24 mei komen schoolkinderen naar het gemeentehuis voor een debat in de raadszaal.
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/29864/kindergemeenteraad-staphorst-krijgt-budget-750-euro/
2018-05-08T16:45:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/05/11185802/20150511-Scholierendebat2.jpg
gemeenteraad, kinderen, scholen, sgp
Gemeente