Grote bank vestigt zich in het centrum van Staphorst

Foto: Harm Brand

Het is een grote online bank. Geen gewone geldbank maar een beeldbank: Beeldbank Historische Vereniging Staphorst. De beeldbank kent een openbaar en een besloten deel.

De Historische Vereniging Staphorst heeft een uitgebreid fotoarchief met duizenden foto’s. Een werkgroep is al geruime tijd druk bezig al deze foto’s te digitaliseren. Inmiddels zijn enkele duizenden foto’s gescand. De digitale foto’s worden opgeslagen in een beeldbank, waarbij bij iedere foto zoveel mogelijk informatie wordt vermeld. Daardoor is het mogelijk snel bepaalde foto’s (bijvoorbeeld met een bepaald persoon of gebouw) op te zoeken.

Wilt u reageren omdat u bijvoorbeeld aanvullende gegevens heeft of omdat u een vraag heeft, dan kunt u dat doen via het contactformulier onder de betreffende foto. Alle foto’s zijn voorzien van een watermerk en mogen zonder toestemming niet gedownload worden. Mocht u van mening zijn dat een bepaalde foto ten onrechte vrijgegeven is, neem dan contact op via [email protected].

U kunt dat mailadres ook gebruiken voor eventuele vragen of opmerkingen. De vereniging heeft besloten een deel van deze foto’s vrij te geven op het openbare deel. Iedereen kan deze foto’s bekijken op www.beeldbankstaphorst.nl. Via het zoekveld op de beeldbank kunt u foto’s selecteren op basis van bijvoorbeeld een (plaats)naam. Als u niets invult krijgt u alle openbare foto’s te zien.

De Historische Vereniging is altijd geïnteresseerd in nieuwe foto’s. Heeft u foto’s die u beschikbaar wilt stellen voor ons archief neem dan contact met ons op via [email protected] of met een van de bestuursleden. Als u niet wilt dat de foto’s op het openbare deel van de beeldbank geplaatst worden, dan kunt u dat aangeven. Wij zorgen dan dat ze alleen in het besloten deel opgenomen worden en daardoor niet voor iedereen zichtbaar zijn.

De foto’s in het besloten deel zijn alleen te bekijken door het bestuur en enkele leden van de werkgroep documentatie die de foto’s digitaliseren. Te zijner tijd zullen meer foto’s in het openbare gedeelte gezet worden.