Stichting Welzijn zoekt nominaties voor vrijwilligerspluim

Foto: Welzijn Staphorst

Inwoners en organisaties van de gemeente Staphorst kunnen iemand of een groep voordragen voor deze eretitel. Bij een nominatie voor de Vrijwilligerspluim is de argumentatie erg belangrijk om de jury duidelijk te maken waarom juist deze persoon of club de pluim verdient.

De oproep luidt: “Laat uw waardering voor het vrijwilligerswerk van een ander blijken, nomineer hem/haar of een organisatie  voor de Vrijwilligerspluim 2018”. Nominaties moeten voor 19 maart bij Stichting Welzijn Staphorst (SWS) binnen zijn. Opgeven kan hier, ook is een nominatieformulier te downloaden of af te halen bij het kantoor van SWS in het Dienstencentrum, Berkenlaan 1 te Staphorst.

Na de nominaties zal op basis van de argumentatie van de aanbeveling een jury, bestaand uit 6 personen uit verschillende geledingen van de samenleving, de winnaar bepalen. De jury bestaat uit: Henk Korterink (Kerken/WMO), Jesper Kisteman (Jongerenraad), Herman Hempen (Sportraad), Jenneke Kroes en Anneke Dunnink (Philadelphia, winnaar Groepspluim 2017), Femmy Koobs (winnaar Vrijwilligerspluim 2017).

De Stichting Welzijn Staphorst (SWS) houdt woensdagavond 4 april een vrijwilligersmarkt in Zaal Spoorzicht. Alle organisaties uit Staphorst, Rouveen en IJhorst die met vrijwilligers werken kunnen zich hier op hun eigen wijze presenteren. Hier worden de vrijwilligerspluim 2018 en andere onderscheidingen uitgereikt door wethouder Jaspers Faijer.

Aanmelden als organisatie voor de markt

Door middel van korte presentaties (Pitches) kunnen alle organisaties zich presenteren op het podium: “Laat zien wat u te bieden hebt! Daarnaast zal er een activiteit zijn waardoor mensen uw stand bezoeken, aan deze activiteit is voor bezoekers een mooie prijs verbonden”.

Organisaties die zich aanmelden krijgen de beschikking over één tafel om informatie over de organisatie op de eigen manier te presenteren. Als men graag gebruik wil maken van een extra werktafel of statafel dan is dat aan te geven op het formulier. Dit kan echter alleen wanneer er ruimte over is.

Bij aanmelding voor de vrijwilligersmarkt krijgt men van SWS ook de gelegenheid zich (kosteloos) te presenteren op de Staphorster Jaarmarkt met een (halve) kraam. Let op! Er zijn hiervoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol. Het aanmeldformulier hiervoor is ook te downloaden.

Voor meer informatie over opgave en nominatie: Klaasje van Veen van SWS, bereikbaar via 0522-465143 of per mail: [email protected].

Lees ook:

Reacties

article
28196
Welzijn zoekt nominaties vrijwilligerspluim
Inwoners en organisaties van de gemeente Staphorst kunnen iemand of een groep voordragen voor deze
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/28196/stichting-welzijn-zoekt-nominaties-vrijwilligerspluim/
2018-02-28T13:43:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/02/28131947/vrijwilligersmarkt-pluim-staphorst-18.jpg
vrijwilligers, welzijn
Gemeente