Bert Krale tekent winkelovereenkomst met Henk Kamp

Foto: Bert Krale

Gistermiddag heeft wethouder Krale de zogeheten RetailDeal getekend tijdens het zomercongres Retailagenda in Zwolle met minister Kamp. Doel van het sluiten van de overeenkomst is het onderstrepen van het belang van winkelgebieden.

De overheid wil samen komen tot een toekomstgericht beleid voor detailhandel, waarin lagere regeldruk en publiek-private samenwerking centraal staan. Straks zijn in totaal 110 deals gesloten, waar meer dan 140 gemeenten bij betrokken zijn. In de provincie Overijssel doen, naast Staphorst, alle andere gemeenten ook mee.

Leegstand is één van de problemen van de winkelgebieden. In Overijssel is, na Limburg, de meeste leegstand van winkels. Staphorst scoort daarbij vergeleken zeer positief. Waar gemiddeld in Overijssel in 2016 8,5% van de verkooppunten leeg stond, is dat in Staphorst maar 3,2%.

Wethouder Krale: ‘Ondanks dat we in Staphorst qua leegstand nog heel erg laag zitten, zal ook in Staphorst het winkelgedrag veranderen door de opkomst van online winkelen. Regeren is vooruitzien. Daarom willen we ook in Staphorst samen met onze detaillisten aan de slag om nu een visie te ontwikkelen, waarmee we in de toekomst zo goed mogelijk op dit veranderende gedrag zijn voorbereid.’

‘Door aan te sluiten bij de RetailDeal sluiten we aan bij een landelijk initiatief dat ook door de provincie volop gesteund wordt. Dat maakt dat we voor het ontwikkelen van een nieuwe visie op dit gebied gebruik kunnen maken van landelijke en provinciale kennis. Daarnaast komt door het ondertekenen van deze deal ook 10.000 euro aan subsidie ter beschikking van de gemeente Staphorst, die we in kunnen zetten bij het opzetten van onze nieuwe visie.’

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen