Naturalisatieceremonie Attia Hussain en haar zoontje Hasib

Foto: Rijksoverheid

Op 6 juli 2016 is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend. Helaas deze keer geen foto.

Het betreft Attia Hussain en haar zoontje Hasib. De echtgenoot van Attia, Ahmad is een paar jaar terug al Nederlander geworden. Samen met hun twee dochters Sana en Sara is het nu een compleet Nederlands gezin. Mevrouw volgt een opleiding tot pedagogisch medewerker en meneer werkt al jaren hier in Nederland. Het bevalt ze goed hier in Nederland.

Tijdens de ceremonie heeft mevrouw ten overstaan van de burgemeester de verklaring van verbondenheid afgelegd waarna ze officieel het Nederlanderschap heeft verkregen door de uitreiking van de ‘Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap’, een Koninklijk Besluit.

Verklaring van verbondenheid

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of door een optieprocedure. Tijdens de naturalisatieceremonie wordt stilgestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Iedereen van 16 jaar en ouder moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Hiermee belooft hij of zij om de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Lees ook: