Leerlingen groep 8 De Levensboom sluiten Safetydeal

Foto: Gemeente Staphorst

De kinderen uit groep 8 van basisschool De Levensboom in Rouveen hebben op donderdag 23 juni van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersvoorlichting gehad over de gevaren van het gebruik van smartphones in het verkeer. Ook verkeerswethouder De Jong was hierbij aanwezig.

Het motto van de les was: ‘Aandacht op de weg’.

Tijdens de les is samen met de kinderen gekeken naar de gevaren die ontstaan door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen. De kinderen konden ervaren wat afleiding met je doet. Zij hebben samen oplossingen bedacht en afspraken gemaakt. Enkele van deze afspraken zijn geselecteerd en op een Safetydeal geschreven. Deze hebben de kinderen samen met wethouder De Jong ondertekend en in de klas opgehangen.

20160623 De Levensboom Rouveen Groep 8Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een 40% grotere kans op een verkeersongeval. Volgens inschattingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid speelt smartphonegebruik een rol bij één op de vijf fietsongelukken waarbij jongeren betrokken zijn. Genoeg reden voor VVN om samen met de Levensboom hier aandacht aan te geven.

Een van de manieren om jongeren meer aandacht op de weg te laten geven is de speciale Fietsmodus-app. Deze verleidt jongeren om tijdens het fietsen hun smartphone niet te gebruiken. Door tijdens het fietsen de app aan te zetten maak je kans op prijzen. Het maakt hierbij niet uit of je veel of weinig fietst per dag, omdat de app werkt met een maximale dagscore.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen