Wethouder reikt drie prijzen uit op “Dag van de Leerplicht”

Foto: Gemeente Staphorst

Op donderdag 19 maart 2015 hebben wethouder mr. dr. S. de Jong en leerplichtambtenaar mevrouw A. Tuin drie scholen bezocht en aan de opstellers van de winnende werkstukken de prijzen uitgereikt.

Op donderdag 19 maart 2015 hebben wethouder De Jong en de leerplichtambtenaar een aantal basisscholen in de gemeente bezocht in het kader van de Dag van de Leerplicht.
In Nederland hebben kinderen en jongeren het recht om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Dit omdat het belangrijk is dat kinderen en jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, heb je nu eenmaal veel betere kansen op een leuke en goede baan.

Ge├»nspireerd door de campagne: School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook? zijn de basisscholen gevraagd of leerlingen uit groep 8 een werkstuk, verhaal of een gedicht wilden maken met daarin vermeld wat de idee├źn, dromen of plannen zijn voor de toekomst. Het klinkt eenvoudig en logisch, je school afmaken en een diploma halen. Maar vaak genoeg moet hier ontzettend hard voor gewerkt worden en zijn er omstandigheden die het lastig maken.

Een deskundige jury heeft de werkstukken beoordeeld. De jury was van oordeel dat alle kinderen creatief met de opdracht zijn omgegaan. De beleving dat het onderwijs in Nederland goed georganiseerd is en dat kinderen in andere landen het minder goed hebben kwam dan ook vaak naar voren.

1e prijs (Samsung tablet): Julian Potuyt, Ds. Harmen Doornveldschool;

2e prijs (abonnement op tijdschrift naar keuze): Sandor Bisschop, Dr. Maarten Lutherschool;

3e prijs (boekenbon): Irene Beuving, De Levensboom.