Gezond ouder worden met workshops Welzijn en Mindfit

Foto: Stichting Welzijn Staphorst

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseert samen met Mindfit een drietal workshopsover het gezond ouder worden. De eerste is op dinsdagmiddag 9 januari ‘Sociaal leven’, de tweede op 23 januari ‘Actief leven’ en de derde op 6 februari ‘Gezond leven’. Ze duren van 14.30  tot 16.30 uur.

Op 23 januari is een fysiotherapeut aanwezig en op 6 februari een diëtist.

In de workshops komen verschillende aspecten aan bod die te maken hebben met fit ouder worden. Het accent ligt op psychisch fit blijven en het trainen van het brein. Er zullen een fysiotherapeut en diëtist uit Staphorst aanwezig zijn. De workshops zijn interactief maar ook gezellig van opzet. Onderwerpen die aan orde komen:

  • Sociale contacten
  • Het belang van bewegen
  • Gezonde voeding

Als je ouder wordt veranderd er langzaam maar zeker van alles in je leven, zowel positief als negatief. Er zijn minder verplichtingen en er is meer vrije tijd. Maar ouder worden gaat ook vaak gepaard met verlies, het verlies van werk, het moeten missen van dierbaren in je omgeving, het verminderen van sociale relaties, een lijf dat begint te protesteren…

Deze workshops zijn het vervolg op de eerder gegeven voorlichting ‘Levenskunst’. De workshops kunnen ook gevolgd worden als u niet aan de voorlichting heeft deelgenomen. In de workshops leert u hoe u uw brein fit kunt houden. Het vraagt veel levenskunst van mensen om op een positieve manier met deze veranderingen om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je leven plezierig en zinvol blijft verlopen?

De locatie is het Dienstencentrum aan de Berkenlaan 1 te Staphorst  Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Opgeven bij Mindfit. Voor aanmelden en informatie: [email protected] of telefoon 038-4675680. De bijeenkomsten worden begeleidt door een welzijnswerker van Stichting Welzijn in Staphorst en een preventiewerker van Mindfit.

Lees ook:

Reacties

article
27185
Gezond ouder worden met workshops
Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseert samen met Mindfit een drietal workshopsover het gezond ouder worden.
https://staphorst.nieuws.nl/eten/27185/gezond-ouder-worden-workshops-welzijn-en-mindfit/
2017-12-30T08:45:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/12/29232215/St-Welzijn-Staphorst_82.jpg
mindfit, ouderen, welzijn
Eten