Nieuwjaarsreceptie met toespraak en betrokken burgers

Burgemeester Segers heeft zijn eerste Nieuwjaarstoespraak gehouden als burgemeester van Staphorst op de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 5 januari 2016. Met ruim 250 aanwezigen is deze goed bezocht. Bekijk en beluister in onderstaande video (het grootste gedeelte van) de toespraak en de gesprekjes met de betrokken burgers:

Het thema van de toespraak van burgemeester Segers was ‘duurzaamheid’, in de brede zin van het woord: ‘Staphorst de duurzaamste gemeente van Nederland’. De burgemeester begon zijn nieuwjaarstoespraak met het volgende filmpje:

Daarna feliciteerde alle inwoners met de prijs ‘duurzaamste gemeente van Nederland’. Geen prijs alleen van de gemeente, maar een prijs voor de gemeenschap. Hij ging in op een aantal onderwerpen waar Staphorst goed op scoort en een aantal onderwerpen die Staphorst kan verbeteren.

In deze interactieve speech liet hij ook een vijftal burgers aan het woord komen. Ze waren uitgenodigd om ook iets te vertellen over duurzaamheid in Staphorst; Jacob Kin, Gineke de Bruine, Roelof Talen, Fré Spijk en Evert Slager.

Er was veel meer publiek dan de burgemeester gewend was in andere gemeenten. Dit onderstreepte een van de drie B’s: Betrokken. De burgemeester riep met name de pers op om ook de goede dingen te benoemen.

Aan het eind kwam de wethouder van financiën met een steekwagentje een stapel papieren begrotingen op het podium kieperen. Dit als illustratie dat er, in het kader van duurzaamheid, overgestapt wordt op volledig digitale begrotingsstukken. De wethouder zei toe de ‘troep’ persoonlijk te gaan opruimen.

Als verrassing werd de burgemeester ook toegesproken door Lubbert Talen, als voorzitter van de vertrouwenscommissie namens de gemeenteraad en kreeg een bos bloemen overhandigd vanwege de eerste honderd dagen als burgemeester.

Daarna was er tijd voor onderlinge ontmoeting en gesprekken onder het genot van hapjes en drankjes. Even na tienen was meer dan de helft vertrokken.

Door een technische storing was de nieuwjaarsreceptie niet te beluisteren via A28 FM:

Lees ook:

Dossier: