Adventsconcerten van diverse mannenkoren in de regio

Foto: Jaco Hoeve

Christelijk Mannenkoor Staphorst verzorgt op 12 december op uitnodiging van de Stichting Adullam een adventsconcert in Oldebroek, maar er staan er meer in de agenda:

Op vrijdag 11 december hoopt mannenkoor Harpe Davids uit Genemuiden onder leiding van Minne Veldman, samen met mannenkoor Jeduthun, uit Amersfoort onder leiding van Arie Kortleven, haar jaarlijkse kerstconcert te houden in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt.

Het is dit jaar voor het eerst dat het concert samen met een ander mannenkoor gehouden wordt. Samen proberen de beide koren een mooi programma ten gehore te brengen. De heer J. Beens heeft de De algehele leiding. Organisten: Marcel van de Ketterij, Harm Beens en Jan Koster. Lees meer…

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van Peter Bos, start zaterdagavond 12 december zijn reeks van vier kerstconcerten in de hervormde Lambertuskerk in Oldebroek. Het koor zingt daar op uitnodiging van het plaatselijke Adullam-comité.

Tijdens het concert in Oldebroek wordt het mannenkoor begeleid door de organist Wilco Veldkamp en de trompettisten Ferdinand Engwerda en Marco van Gelder. Ds. W. Roos heeft de leiding. Hij verzorgt ook de meditatie. De zangavond in Oldebroek begint om 19.30 uur.

Op woensdagavond 16 december geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst een kerstconcert in de Kruiskerk te Diever. Daar werken mee: Sander van den Houten (orgel), Ronald IJmker (piano) en Leon Koppelman (panfluit). Ook dit concert begint om 19.30 uur.

Zaterdag 19 december treedt het koor op in de gereformeerde kerk ‘De Levensbron’ in Rouveen.  Muzikale medewerking wordt verleend door Everhard Zwart (orgel), Johan Bredewout (vleugel) en de sopraan Annemet Lems. De aanvang is eveneens  om 19.30 uur.

De concertreeks wordt op woensdag 23 december afgesloten in de gereformeerde kerk ‘De Voorhof’ in Nieuwleusen. Daar wordt het koor begeleid door Harm Hoeve (orgel) en Wilco Veldkamp (piano). Deze avond verleent ook de Ermelose hoornist Pier de Jong zijn medewerking. Dit concert begint om 20.00 uur.

Naast koor- en samenzang staan er tijdens de concerten muzikale intermezzo’s op het programma. Vanaf een kwartier voor de aanvang begint de samenzang van bekende kerstliederen.

Lees ook: