Juf Dallinga neemt na ruim 35 jaar afscheid van school

De kinderen van groep 8 -die de vorige dag al afscheid genomen hadden- kwamen er donderdag 2 juli 2020 speciaal voor terug. Een erehaag vanaf de hoofdingang tot ver op straat zwaaiden Juf Dallinga en haar man uit. Terwijl dezen voortschreden zongen kinderen en collega’s haar afscheidslied, en kreeg ze in totaal 36 bloemen overhandigd.

Na de afscheidsmaaltijd in de school was er als extra toetje een verrassing. Een ‘drive-thru’; ouders en kinderen in de auto stopten even bij de vertrekkende onderwijzeres. Ze kreeg 160 zakken chips om uit te delen, voor elk gezin één. Verdeeld over vier groepen en tijdvakken kwamen ze langs. Ze kijkt met dankbaarheid terug op het lesgeven. “Altijd met veel plezier!”.

Begonnen in 1977 -inmiddels gehuwd en moeder- tot 1984. Na bijna 8 jaar voltijds huismoeder werd ze in 1991 weer benaderd als leerkracht door toenmalig directeur Mussche. In totaal gaf ze ruim 35 jaar onderwijs op de Willem-Alexanderschool. Liedregel: ‘Liefst als juf van groep 3, maar als ’t moet ook van groep 8′. Vele jaren als intern begeleider en zorgteamlid.

De juf is 64 jaar geleden in Coevorden geboren als Joke Hekhuis. Haar 68-jarige man was medewerker bij de NMB (ook nog in Staphorst), later de ING Bank in Meppel. Hij is echter al geruime tijd met pensioen.  Het echtpaar woont -evenals dochter en zoon met ieder hun gezin- in Meppel. Inmiddels grootouders van drie kleinkinderen van 8 en 4 jaar oud en een boreling.

Lees ook: Directeur Brouwer neemt afscheid van het onderwijs (video)