Expositie Engelandvaarder Jan Trompetter in museum

Foto: Museum Staphorst

Begin dit jaar zijn verschillende nieuwe exposities ingericht in Museum Staphorst. Zo is er een kleine tentoonstelling waarin aandacht wordt besteed aan de Engelandvaarder Jan Trompetter, speciaal voor de viering van 75 jaar bevrijding. Museum Staphorst werkt aan meer “virtueel bezoeken”.

Verder is een expositie over de ontwikkeling van de metaalbewerking in Staphorst (van smederij tot grote metaalbedrijven). De grote jaarlijkse tentoonstelling is in 2020: Jo Koster, Jan Sluijters, Stien Eelsingh; zij kwamen, zagen en schilderden Staphorst. Een unieke expositie die op dit moment helaas nog niet te bezichtigen is.

Aflevering 1

Door de huidige omstandigheden is Museum Staphorst helaas nog gesloten. Doormiddel van deze wekelijkse serie brengen we het museum bij u thuis. Deze week: aflevering 1.#museumfromhome #75jaarvrijheid

Geplaatst door Museum Staphorst op Zaterdag 2 mei 2020

Voorlopig is het museum nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Stilte, maar achter de schermen wordt er gewerkt. De komende weken wil het museum vaker een korte impressie van de exposities geven; een klein voorproefje van wat ze te bieden hebben op het moment dat het weer toegestaan is om het museum te openen. Ze hopen er 5 te maken, bovenstaand aflevering 1.

Lees ook: Geen pop-up museum over 75 jaar bevrijding in Rouveen