Dagelijkse uitzending van (Bijbel)verhalen via kerktelefoon

Foto: Harm Brand

Voor vele gezinnen zijn het bijzondere tijden. Vrij onverwachts is het dagelijks ritme van het naar school gaan doorbroken en zijn de kinderen thuis. Om ouders te helpen enige structuur aan te brengen in de ‘schooldagen’ wordt er om 9.00 uur een Bijbelverhaal voorgelezen en om 13.15 uur een waargebeurd verhaal.

Iedereen kan thuis hier meeluisteren (of via de website van HHK Staphorst) of via de kerktelefoon. Vanaf D.V. woensdag 18 maart tot en met maandag 6 april 2020 wordt er dagelijks (op de werkdagen) om 9.00 uur een Bijbelverhaal (beschreven door Ds. C .J. Meeuse in ‘Vertellingen bij de Bijbel’), en om 13.15 uur een waargebeurd verhaal uit de (kerk)geschiedenis voorgelezen voor alle luisteraars.

De directeuren van de vijf Scholen met de Bijbel in de gemeente Staphorst lezen de verhalen voor; meester Hoeve van de Ds. Harmen Doornveldschool, meester Kuijers van de Koning Willem-Alexanderschool, meester Verweij van de Dr. Maarten Lutherschool, meester Koppelman (junior) van de Prins Mauritsschool, meester Kuiper van de Willem de Zwijgerschool. Ook oud-directeur Koppelman (senior) zal verhalen voorlezen.

Dit is besloten door de directies van de vijf scholen met de Bijbel. Hiervoor mogen ze gebruik maken van de uitzendmogelijkheden van de Dorpskerk in Staphorst. Ze hebben daarbij ook grootouders en andere ouderen of eenzamen op het oog, temeer omdat zij de komende weken minder bezoek mogen ontvangen.

Lees ook: Reformatieherdenking van de vijf scholen met de Bijbel