Voorleesuurtje Lisa Kooiker trekt record van 74 kinderen

Opnieuw kwam er een recordaantal kinderen naar de bibliotheek van Staphorst. Lisa Kooiker las op woensdagmiddag 5 februari 2020 aan 74 kinderen voor uit het prentenboek: “Moppereend” van Joyce Dunbar. Daarbij maakte ze gebruik van Kamishibai met vertelplaten.

Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het “megantisch’ groot is. En dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart, en barst er opeens een enorme regenbui los.

Alle dieren spelen in de regen en na de regen komt de regenboog in al haar kleuren. Een prentenboek waarin de boosheid van de eend mooi is uitgewerkt in de grijze wolk boven haar hoofd. Die wordt naarmate eend zich steeds slechter voelt groter tot hij barst. Kinderen kunnen deze emotie heel goed herkennen, en ook dat het daarna weer goed komt. Aansluitend aan het voorlezen hebben alle kinderen een eigen “regenboogwolk” geknutseld.

Lees ook: Recordaantal van 66 kinderen luisteren naar Tineke Hoeve