Veel vertier op spelletjesmiddag in Museum Staphorst

Ruim 100 kinderen kwamen tijdens de regenachtige middag op vrijdag 3 januari 2020 af op de spelletjesmiddag. Slingers met vlaggetjes, verderop twee legers fietsen aan beide kanten van de museumsteeg markeerden de entree. Meteen binnen de deur een uitpuilende kapstok en klinkende kinderstemmen. Er was van alles te doen in de gezellige drukte.

Stippen op papier en gewoon kleuren, knippen en plakken aan de knutseltafel, hamerbalspel, spiegeltekenen, koekjes stippen, en stok vangen allemaal in pand Buiter. Daar en in de oude museumboerderij waren diverse oud-Hollandse spelletjes te spelen waarbij ook de punten werden bijgehouden. Het steltlopen, skilopen en hoepelen buiten ging vanwege de gestage regen niet door, maar binnen een was er een gevarieerd aanbod.

Eieren leggen door met een rubberen ei tussen de benen en deze in een mandje mikken. Sjoelen was populair, daar waren dan ook extra punten mee te verdienen. Er stonden twee gewone sjoelbakken, maar ook één kleinere. Knikkers gedoseerd lanceren, een spijker zo weinig mogelijk slagen in een boomstam slaan, zo lang mogelijk aan een spijkerbroek hangen. Darten met tennisballen. Mooi om te doen in de kerstvakantie.

Lees ook: Spelletjesmiddag Museum Staphorst in drie leeftijdsgroepen