Nieuwjaarskoekenbakkerij Jafet piekt boven de 20.000 stuks

In de week voor de verkoop wordt er dagenlang thuis al een flinke voorraad gebakken, omdat het verkooptempo het baktempo ver overstijgt. Ieder jaar gaan Staphorster vrouwen nieuwjaarskoeken bakken voor stichting Jafet tegenover de kassa’s van de Boni supermarkt. Er wordt die dagen gebakken vanaf 9 uur ’s morgens tot ver in de namiddag, tot wanneer het gereedgemaakte beslag op is.

De eerste ronde was op vrijdag 13 december 2019. De 7000 vooraf gebakken exemplaren waren toen om 16:30 uur al uitverkocht. Bij de tweede ronde op donderdag 19 december 2019 al om 15:30 uur. Op zo’n dag wordt er totaal 14 kilo meel verbakken tot meer dan 3000 brosse platte platen. Het beslag wordt elders gemengd en in emmers aangevoerd, dat is de logistiek achter de schermen. Dit jaar zijn er meer dan 20.000 stuks gebakken. De netto-opbrengst van de actie is bijna 2000 euro.

Stichting Jafet ondersteunt evangelisatie, scholing en preventie gericht op straatkinderen in de armste wijken van Rio de Janeiro in Brazilië. Het levenswerk van het Nederlands-Braziliaanse zendingsechtpaar Janneke en Fernando Galvaõ-Hulst en medewerkers en vrijwilligers. De stichting ondersteunt dit werk en zamelt in ons land geld in om dit werk voort te zetten en uit te breiden.

Lees ook: Nieuwjaarskoekenbakkerij levert 2400 euro op voor Jafet