Nieuwjaarskoekenbakkerij levert 2400 euro op voor Jafet

Foto: Grietje Brand-Kok

Op vrijdag 16 december 2016 en op donderdag 22 december 2016 waren vrijwilligers de hele dag bij de Boni nieuwjaarskoeken aan het bakken. Ook hadden ze thuis vooraf al voorraden gebakken.

25 Nieuwjaarskoeken kostten 3 euro of 50 stuks voor  5,50 euro. In totaal zijn er ongeveer 20.000 exemplaren gebakken en verkocht. De actie heeft zo’n 2400 euro opgebracht. De volledige opbrengst is voor Stichting Jafet. Lees verder voor meer informatie over de activiteiten van deze stichting.

Stichting Jafet ondersteunt evangelisatie, scholing en preventie gericht op kinderen in de armste wijken van Rio de Janeiro (Brazilië). Het is het werk van het Nederlands-Braziliaanse zendingsechtpaar Janneke en Fernando Galvaõ-Hulst en hun medewerkers en vrijwilligers. De Nederlandse Stichting Jafet ondersteunt dit werk en zamelt in ons land geld in om dit werk voort te zetten en uit te breiden.

dscn1293 nieuwjaarskoeken bakken boni jafet
In de favelas – krottenwijken – van Rio de Janeiro leven ontelbare kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze wonen in wijken waar geweld en drugshandel aan de orde van de dag zijn. Medische voorzieningen en scholing zijn gebrekkig, vrijwel alle gezinnen (of wat daarvan over is) leven in armoede. De Bijbelse boodschap krijgen de kinderen niet of nauwelijks te horen.
dscn1292 nieuwjaarskoeken bakken boni jafet

Stichting Jafet zet zich in om de blijde boodschap van het Evangelie te brengen, juist op deze gevaarlijke plaatsen in Rio de Janeiro. Daarnaast geeft ze praktische en sociale hulpverlening. Hiervoor zijn in twee favelas (Manguinhos en Pedra Lisa) eigen gebouwen aangekocht waar bijna dagelijks kinderclubs en andere activiteiten worden georganiseerd.

Lees ook: