Kinderen in actie voor straatkinderen in Rio de Janeiro

Kinderen na een geslaagde actie voor Stichting Jafet
Foto: Janny Troost

Er is in oktober weer een actie geweest voor Stichting Jafet. Dit keer zijn er rookworsten, appels, stoofperen en aardappels verkocht door de kinderen.

Op de foto de kinderen die het meest verkocht hadden, van links naar rechts: Joëlle van der Horst, Annelie Talen, Marije Kisteman, William Oosterling, Marrick Spiker, Bernard Brakke. In totaal was er een opbrengst van 1350 euro voor het werk van Stichting Jafet in Brazilië. Janneke en Fernando Galvao-Hulst zijn werkzaam onder de straatkinderen in Rio de Janeiro.

Evangelisatie, scholing en preventie, dat wil de Stichting Jafet (via de Braziliaanse stichting Timonis) gestalte geven. Dit werk wordt ter hand genomen door het Nederlands-Braziliaanse zendingsechtpaar Janneke en Fernando Galvaõ-Hulst. Sinds 1994 werkt Janneke onder de kinderen in de straatarme favella’s van Rio de Janeiro. Eerst als onderdeel van een Braziliaanse organisatie, later zelfstandig.

Na haar huwelijk (in 1998) met Fernando Galvaõ werken ze schouder aan schouder ten dienste van de Braziliaanse kinderen. Fernando geeft leiding aan het werk vanuit de stichting Timonis. Janneke richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van kinderprogramma’s. Het zendingspaar heeft twee dochters (Hadassa en Christy) en woont in het stadje Mendes ten noordwesten van Rio de Janeiro.

Lees ook: