Bomvol voorleesuurtje met `Wohohio` in de bibliotheek

Bomvol zat het woensdagmiddag in de bibliotheek van Staphorst. Ruim 60 kinderen kwamen naar het maandelijkse voorleesuurtje. Liesbeth van Binsbergen las voor uit: ‘Wohohio: Wie brult daar in de jungle?‘ van auteur Sylvie Misslin. Een jungle boordevol kleurrijke dieren en bijzondere bewoners.

In dit interactieve prentenboek bepaalt de lezer hoe het verhaal verdergaat. Liesbeth liet de kinderen elke keer de keuze bepalen om  vervolgens verder te lezen op die bewuste bladzijde van het gekozen verhaal. Er moeten telkens nieuwe keuzes gemaakt worden: nemen Pablo en Mila de brug over de rivier of slingeren ze naar de overkant via de lianen? Gaan ze kijken in de hut of lopen ze door?

Pablo en Mila horen een luid gebrul. Zoef! Ze duiken de jungle in om uit te zoeken wat het is. Maar daar zitten piranha’s en apen en de verschrikkelijke jaguar! Overal loert het gevaar. De kleine avonturiers hebben hulp nodig! Wat moeten ze doen om te ontdekken waar het gebrul vandaan komt? Mila wil aan het begin van het verhaal graag de kano nemen, maar Pablo wil liever lopen.

Na het voorlezen knutselden de kinderen een slang van een papierenbordje en een stokje. Deze kon iedereen naar eigen inzicht kleuren, waardoor er zeer verrassende exemplaren ontstonden.

Lees ook: Herfstweer zorgt voor drukte en gezelligheid in de bieb