Herfstweer zorgt voor drukte en gezelligheid in de bieb

Maar liefst 55 kinderen kwamen woensdagmiddag naar het voorleesuurtje in de bibliotheek van Staphorst. Bij de ingang viel het gelijk op, de kapstok was te klein. Tineke Hoeve las voor uit het prentenboek: ‘Op reis’ van Guido van Genechten.

Ook twee kinderen mochten een bladzijde voorlezen. ‘Zit je goed?’ vroeg Egel. Kikker knikte en klikte zich vast. Ondertussen startte Egel de motor. ‘Daar gaan we,’ zei hij, ‘zwaai maar gedag’. Kikker woont in een klein dorpje en heeft nog nooit gereisd. Totdat zijn vriend Egel op een dag in zijn rode sportwagen langskomt en vraagt of hij meegaat.

Dagenlang zijn ze onderweg, waarbij ze onder andere een bloemenveld, een berg, een tunnel en de zee passeren. In het begin moet Kikker nog wennen aan het idee van reizen, maar al snel kijkt hij zijn ogen uit. En als ze na maanden thuiskomen, is niet alleen zijn dorp veranderd, maar ook hij. Want hij weet nu, op reis ben je altijd.

Aansluitend aan het voorlezen werd er een leuke auto geknutseld en was er voor iedereen een beker ranja met wat lekkers.

Lees ook: Goed begin van het nieuwe voorleesuurtjes seizoen