Buren knappen speelveldje op aan het Boekweitveld

Op zaterdagmiddag was er aan het Boekweitveld een buurtactiviteit in het kader van Burendag. In het hele land waren er wel 6000 activiteiten. Drie daarvan vonden plaats in Staphorst.

Het bleek te gaan om het doodlopende stuk vanaf de Tarwehof richting geluidswal. Arjen Krol was als eerste paraat, in het dagelijks leven is hij werkzaam bij Bloemhof Staphorst. De aanvrager was Harm Ubak van nummer 17, werkzaam bij de gelijknamige bakker. Hij had ’s morgens speciale gebakjes gemaakt, en toonde ook de ontvangen doos van de organisatie. Door de wat late aanvraag was voor hen de subsidiepot overigens al leeg.

Arjan Boldewijn en Carlo Coster waren eerst nog naar voetbal, maar sloten zich daarna aan. Het weer was niet optimaal, het was buiig. Er zou ook wat geverfd worden, maar dat zou niets worden. Het opruimen van oude speeltoestellen, maaien en een stukje betegelen voor een vast bankje wel. In de laadruimte van een kleine vrachtauto waren wat tafels en stoelen neergezet. Tussendoor en ter afsluiting werd hier wat gegeten en gedronken.

Afscheid

De buurtactiviteit was meteen een afscheid van Michel Hooikammer en zijn gezin. Samen met zijn broer Bastiaan runt hij MiBa’s handelsonderneming/verhuur. Een buurtbewoonster merkte op dat dit een een fijne stabiele buurt is. Dit is 13 jaar na de vestiging pas de eerste verhuizing vanuit deze buurt. Tyrone Hooikammer (een andere broer) hielp ook dapper mee. Hij blijft wel in deze buurt wonen. Hij is ZZP-er met een klus- en montagebedrijf.

Het opgeknapte speelveld was vroeger in de opzet van de wijk voorbestemd als bouwkavel. De ooit gestorte funderingen zijn enkele jaren geleden echter weer verwijderd. Ook is dat uiteinde van het Boekweitveld toen al volgens het plan bestraat. Daarna is het door de omwonenden gebruikt als speelveld. Inmiddels zijn op de plek van het hek met spandoek parkeervakken voorzien, terwijl de rest een speelveldje blijft/wordt. Straks van de gemeente.

Lankhorsterweg

Ook bij de familie Compagner aan de Lankhorsterweg was een buurtactiviteit aangemeld onder de noemer ‘Vertier voor jong en oud’. Dit buurtfeest was echter drie weken eerder op 7 september al gevierd. Dat kwam daar wat planning betreft beter uit. Op die buurtbarbecue waren in totaal ongeveer 40 personen te gast. Vanaf Halfweg tot en met de familie Lommers en ook de Schapenstreek.

Op zaterdag stond de deur wel open om koffie te drinken, dit mede door de ontvangst van de speciale Burendag-doos van het Oranjefonds. Deze bevat onder meer een pak koffie van DE, een van de sponsoren. Bij de Berghorst was ’s morgens wat te doen.

Lees ook: Bouw woonwijk de Slagen eindelijk weer van start gegaan