Bouw woonwijk de Slagen eindelijk weer van start gegaan

Foto: Harm Brand

Aan de Tarwehof is vorige week de eerste beton gestort door Bouwbedrijf De Witte, vanmorgen zijn de eerste blokken gelijmd. Twee weken later start de bouw op een tweede plek.

Aan de Tarwehof worden op drie plekken zes woningen gebouwd, twee-onder-een-kap. Aan het Boekweitveld twee hoekwoningen, vrijstaand. Bij de entree vanaf de J.C. van Andelweg (op de bekende lege plek aan de Graanhof) komen ook twee vrijstaande woningen. Verderop aan de Gersthof is een blok van acht rijtjeswoningen gepland. Ook aan het Haverveld aan de rand van dit wijkdeel komen twee woningen naast elkaar onder één kap.

In het wijkdeel aan de andere kant van de Staphorster Kerkweg gaat binnen afzienbare tijd ook weer gebouwd worden. Aan de Enk komen in de buitenbocht vijf vrijstaande, en daartegenover zes twee-onder-een kap woningen. Vooraan op de Eugte komt één vrijstaande woning, aan de Meente langs de vijver achter het Medisch Centrum vijf vrijstaande huizen. In totaal welgeteld 37 woningen.

De bouw heeft zo’n 10 jaar stilgelegen. In december 2018 is een overeenkomst gesloten tussen de ontwikkelaar en de gemeente inzake de afronding van De Slagen 1. In Staphorst Ontwikkeling zijn zeven Staphorster bouwbedrijven verenigd. In het voorjaar van 2017 is het woongenot in de wijk al verhoogd door het plaatsen van lantaarnpalen en aanleggen van stoepen en parkeervakken.

Lees ook: Doorstart voor woningbouw in wijk De Slagen getekend