Open Monumentendag 2019 in Staphorst en Rouveen

Openingshandeling van de Open Monumentendag 2019 op zaterdag 14 september werd verricht door wethouder Lucas Mulder samen met Stefan Kin, zoon van eigenaar Jacob Kin in hun pand aan de Oude Rijksweg 243 in Rouveen.

Dit pand is tevens uitgeroepen tot ‘Monument van het jaar’ en het bijbehorende schildje werd overhandigd. Vanaf 10.00 uur waren alle monumenten te bezichtigen. In de video en de foto’s zijn achtereenvolgens de volgende panden te zien: De buitenkant van de gerestaureerde boerderij van de familie L. Smit aan de Van Veensveldweg 6 Staphorst.

De nieuwe bestemming van het achterhuis aan de Gemeenteweg 369-i in Staphorst bij de familie A. Dunnink. De voormalige molen aan de Gemeenteweg 252 Staphorst, omgebouwd tot woonhuis voor de familie J. Talen. Familie H. Brinkman is aan de Oude Rijksweg 88 in Staphorst bezig met de restauratie van de boerderij.

Familie H. Bisschop is bezig met een nieuwe bestemming voor het achterhuis van de boerderij aan de Oude Rijksweg 219b in Rouveen. Familie W. Bijker werkt aan de restauratie van het voorhuis van de boerderij aan de Oude Rijksweg 231 in Rouveen. Aan de Oude Rijksweg 441a in Rouveen staat een authentieke hooiberg met 4 roeden van de familie M. Compagner.

Dit jaar waren bij het Molukse Monument aan de Conradkade in Rouveen ook activiteiten. Daarover volgt nog een bericht.

Lees ook: Woonboerderijen en molenstomp op Monumentendag 2018 (video)