Burgemeesters Huls en Segers vervoerd in `trouwauto`

Vanmorgen kwam een witte oldtimer voor het gemeentehuis voorrijden. Geen trouwauto voor een vroegtijdig huwelijk, maar de burgemeester werd opgehaald in het kader van Huttendorp Staphorst. Een vrouw kwam net uit het gemeentehuis gelopen en sprak spontaan haar waardering uit voor het waardige vervoer: “Beter als eerder eens in een mestwagen“.

Ook burgemeester Segers was verrast. Allereerst om de chauffeur die hij trof en tegelijkertijd ook om het vervoermiddel. De burgemeester herkende hem als broer van Klaas ‘eergisteren bij de houtstapel‘. Hendrik Slager, ‘Annuk Mokkie’ in de volksmond. “Is die van uzelf?. Oh, van het autobedrijf… Dan bent u de vader van de brandweerman”. En even later “Dit is het echte werk hè”.

Een dochter van de burgemeester maakte beelden voor de familie. Ze sloeg een uitnodiging van haar vader om als ‘bruid’ mee te gaan af. Achterop de velg van het reservewiel een plaat met de tekst: “Huttendorp 2019”. Segers ging eerst een stukje voorin en straks achterin: “Ik ken mijn plek”. Een zoontje van het bestuurslid in de volgauto mocht het eerste stuk op de achterbank meerijden.

De witte lak glinsterde in de morgenzonnestralen. Op weg naar het adres van kinderburgemeester Anne-Gees Huls in de vogelbuurt in woonwijk Zuid. Ze werd thuis opgehaald voor een korte rondrit door Staphorst. Terwijl het koetswerk zich een half uur later rond het evenemententerrein bewoog vertelde woordvoerder Henk Haasjes meer over het voertuig en de voortstuwing ervan.

Het is Buick Model 57S met als bouwjaar 1931. Er zit een andere motor in, en ook de transmissie is aangepast (nu een automaat). De auto is voorzien van houten spaakwielen. De oldtimer is niet geschikt voor de snelwegen, omdat de maximum snelheid ergens rond de 70 km/u ligt. Ook zonder chauffeur te huur bij Autobedrijf Slager. Het bedrijf heeft meerdere prachtige oldtimers in de verhuur.

Vooraan op het terrein was een haag gevormd door kinderen en bezoekers. Burgemeester Huls begroette haar dorp met een “Goedemorgen”. De rit was Segers goed bevallen. “Het lijkt wel een trouwauto. Ik ben nu 36 jaar getrouwd. Ik zou het zo weer doen met dezelfde vrouw”. Na nog een kort gesprekje met Anne-Gees ging het richting de jurywagen voor de bekendmaking van de prijswinnaars.

Lees ook: Burgemeester Kin opgehaald en open Huttendorp 2018 (video)

Dossier: Huttendorpen