Open dag stempelpost biologische boerderij Hoeve-Coster

Er was gevraagd of ze met hun bedrijf een stempelpost wilden zijn tijdens de Drentse Fietsvierdaagse. Wicher Hoeve en zijn vrouw Aaltje Coster stemden daarin toe en pakten het wat grootser aan door er een actiedag van te maken, ten bate van Stichting Denbi.

Samen met zo’n 30 vrijwilligers (herkenbaar aan een opgespeld strookje rode omslagdoek) boden ze de deelnemers een gevarieerde tussenstop. Ook niet fietsers waren van harte welkom. Een rijtje van zes dames in Staphorster klederdracht bakte ter plekke de bekende platte wafels. Er was koffie, thee, limonade, frites en ijs en ook hamburger van eigen koe.

De stal en een deel van het erf van de biologische melkveehouderij kon bekeken worden. Er liep een presentatie van CZ Rouveen, en er waren blokjes kaas te proeven. Schilderijen van dorpsschilder Jan Schra waren op verschillende plekken te zien en van een prijs voorzien. Een springkussen zorgde voor kindervertier. Het bedrijfstoilet werd door velen gebruikt.

Het imkersechtpaar uit buurtschap De Velde bij Zwartsluis liet gasten verschillende soorten honing proeven. Wilgenhoning is hun specialiteit, verder hebben ze Lindehoning en Koolzaadhoning en later ook Heidehoning. Bijen gaan af op alles wat op dat moment bloeit binnen zo’n 3 kilometer afstand van de kast en maken daar honing van.

Een kunsttekenaar liet zien hoe je en pentekening opbouwt. De familie Troost stond er met stipwerk. Uiteraard was er een kraampje voor Denbi met Ethiopische spullen en informatie over de stichting. De netto-opbrengst is 1700 euro dankzij vrijwilligers, sponsoren en bezoekers. Ook zijn er weer nieuwe donateurs ingeschreven voor de Stichting Denbi.

Op vrijdag 19 juli 2019 liepen alle routes vanuit de startplaats Meppel door Staphorst en Rouveen. De 30 en 40 kilometer routes voerden allebei langs maatschap Hoeve-Coster aan de Molenhoeksweg in Rouveen. De 60-kilometer route deed Eben Haëzer aan, een andere biologische boerderij in Rouveen, van Wout van Dalfsen. Meer over de Drentse Fiets4Daagse.

Lees ook: Vandaag open dag bij biologische boerderij Hoeve-Coster

gallery
39674
Open dag boerderij Hoeve-Coster
Er was gevraagd of ze met hun bedrijf een stempelpost wilden zijn tijdens de Drentse
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/39674/open-dag-stempelpost-biologische-boerderij-hoeve-coster/
2019-07-22T14:07:19+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2019/07/22140325/DSCN8340.jpg
denbi, drenthe, fietstocht
Entertainment, Video's