Konvooitocht Chauffeursvereniging De Lichtmis 2019

Op zaterdag 1 juni 2019 hield chauffeursvereniging de Lichtmis haar tweejaarlijkse konvooitocht voor mensen met een beperking. De chauffeurs bezorgen deze personen een geheel kosteloos ontspannen dagje uit. Ze gingen naar avonturenpark Hellendoorn. Het was inmiddels de 16e keer dat dit georganiseerd wordt.

105 passagiers werden gekoppeld aan 105 chauffeurs van evenzoveel vrachtwagens. Daarnaast gingen er 75 begeleiders en 35 vrijwilligers mee. Verder zijn er 10 (verkeers)regelaars die alles in goede banen leiden. In totaal 330 personen, en daarbij komen nog familie en vrienden. Doordat drie chauffeurs nog niet gekoppeld waren, konden er enkele broertjes en zusjes mee. Er meldden zich er acht. Per vrachtauto konden er twee mee. Doordat de reservevrachtwagen met chauffeur ook als vierde meereed, konden ze alle acht mee.

Elke keer wordt een andere school en of instelling voor mensen met een beperking benaderd. Deze keer mensen van de Van Boeijen groep uit Meppel, de Kameel uit Zwolle, de Veldkei uit Steenwijk en het Thomashuis uit Balkbrug. Aangevuld met personen uit de regio. De personen met een beperking worden ’s ochtends met bussen van hun school of instelling opgehaald, vervolgens worden ze allemaal verzameld bij wegrestaurant De Lichtmis. Daar worden ze gekoppeld aan een chauffeur die hen de hele dag mee neemt als bijrijder in de vrachtwagen.

Vanaf de Lichtmis ging het over de N377 naar Balkbrug, via het industriegebied van Ommen, over de Vecht richting Lemele, en dan via de N347 naar Hellendoorn. Terug via Ommen door de Vinkenbuurt naar Nieuwleusen en via Hessenpoort Zwolle weer naar de Lichtmis. De organisatie riep het publiek op om deze mensen een extra mooie dag te bezorgen door ze ergens langs de route te komen uitzwaaien.

Lees ook: Konvooitocht van chauffeurs voor mensen met beperking

Geplaatst door Chauffeursvereniging De Lichtmis op Zaterdag 1 juni 2019

Speelkwartier is voorbij , we gaan ons nu opmaken voor de terugreis.

Geplaatst door Chauffeursvereniging De Lichtmis op Zaterdag 1 juni 2019

Geplaatst door Chauffeursvereniging De Lichtmis op Zaterdag 1 juni 2019

Geplaatst door Chauffeursvereniging De Lichtmis op Zaterdag 1 juni 2019

De konvooitocht zit er weer op, het was wederom een geslaagde dag.Sponsors, vrijwilligers en iedereen die een steentje…

Geplaatst door Chauffeursvereniging De Lichtmis op Zondag 2 juni 2019