Konvooitocht van chauffeurs voor mensen met beperking

Foto: Harm Brand

Op zaterdag 1 juni 2019 houdt chauffeursvereniging de Lichtmis haar tweejaarlijkse konvooitocht voor mensen met een beperking. De chauffeurs bezorgen deze personen dan een geheel kosteloos ontspannen dagje uit. Ze worden dan per vrachtwagen meegenomen naar avonturenpark Hellendoorn.

Elke keer wordt een andere school en of instelling voor mensen met een beperking benaderd. Deze keer mensen van de Van Boeijen groep uit Meppel, de Kameel uit Zwolle,  de Veldkei uit Steenwijk en het Thomashuis uit Balkbrug. Aangevuld met personen uit de regio. De personen met een beperking worden ’s ochtends met bussen van hun school of instelling opgehaald, vervolgens worden ze allemaal verzameld bij wegrestaurant De Lichtmis. Daar worden ze gekoppeld aan een chauffeur die hen de hele dag mee neemt als bijrijder in de vrachtwagen.

Het is een enorme logistieke operatie om ruim 100 vrachtwagens, chauffeurs en mensen met een beperking en ook nog eventuele begeleiders aan elkaar gekoppeld te krijgen die dag. Men word de gehele dag verzorgd, ook wat eten en drinken betreft en entree van het park, dit alles is mede mogelijk gemaakt door heel groot aantal bedrijven die hun bijdrage aan dit evenement hebben gedaan. Het is inmiddels de 16e keer dat dit georganiseerd wordt.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door onder meer de volgende bedrijven: Autobedrijf StapelBoertjes Makelaardij, Sun Palace en Glasservice Timmerman. Enkele bedrijven die materieel ter beschikking stellen zijn Boer Staphorst en Veijer Verhuizingen. Daarnaast nog vele andere. Hierdoor kan een enorme stoet vrachtwagens vanaf de Lichtmis naar avonturen park Hellendoorn vertrekken.

De te rijden routes:

Vanaf de Lichtmis over de N377 naar Balkbrug, daar rechtsaf bij de verkeerslichten, weg volgen tot op industrie gebied in Ommen, in Ommen rondweg over industriegebied, brug over de Vecht richting Lemele, de N347 volgen tot in Hellendoorn dan fr eerste afslag rechts de Werminkserve op, vervolgens links Ommerweg op en vervolgens rechts de Dorpstraat op door het centrum van Hellendoorn naar het avonturenpark.

De terugweg ook weer via Ommen dezelfde weg terug, alleen dan gaan ze om Ommen heen via de Koloniedijk door de Vinkenbuurt naar Nieuwleusen en komen dan via Hessenpoort Zwolle weer naar de Lichtmis gereden. De organisatie roept op om als publiek deze mensen een extra mooie dag te bezorgen door ze ergens langs de route te komen uitzwaaien.

Het tijdschema:

  • Vanaf 8.00 uur binnen komst leden en vrachtwagens bij wegrestaurant De Lichtmis
  • 09:30 uur Vertrek konvooi vanaf De Lichtmis
  • 11:00 uur Aankomst in Avonturenpark Hellendoorn
  • 14:30 uur Verzamelen in Avonturenpark Hellendoorn
  • 15:00 uur Vertrek uit Hellendoorn
  • Tussen 16:30 uur en 17:00 uur Aankomst bij wegrestaurant De Lichtmis

Lees ook: Terugblik op Truckersdag 2018 van chauffeursvereniging