Veel publiek, zon en kwaliteit op het Kerkplein van Rouveen

Opnieuw stond het rijendik langs de monsterbaan van de Handelskeuring in Rouveen. Paardenkenners, liefhebbers en dorpsbewoners waren uitgelopen voor de 18e editie van deze paardenkeuring. Drie uur lang werd het publiek vermaakt door mooie paarden, een spannende strijd en aantrekkelijke shows.

Veel publiek, zon en kwaliteit op het Kerkplein

HVR`s Hope behaald de kampioenstitel
Bij de driejarige rijpaarden werd HVR`s Hope (v. Numero Uno) op kop geplaatst. Deze beeldschone merrie is in eigendom van  H.J. Bouwman uit Staphorst. Zowel op exterieur als beweging was dit een indrukwekkende verschijning. HVR`s Hope moest het in de kampioenskeuring opnemen tegen de eerstgeplaatste bij de vier jaar en oudere rijpaarden. In deze goed gevulde rubriek trok de ruin  Flaneur (v. Veneur) van Mosterd uit Lutten uiteindelijk aan het langste eind. Deze met veel front optredende ruin liet zich goed zien. In de kampioenskeuring wees de jury HVR`s Hope aan als kampioen bij de rijpaarden. Een mooie titel voor een merrie waarvoor een veelbelovend keuringsseizoen staat te wachten.

Danno steelt de show
De rubriek voor 2- en 3 jarige tuigpaarden werd gewonnen door Holette (v. Cizandro). Deze bruine merrie is in eigendom van Van der Meulen uit Joure.  In deze kwalitatief goede groep tuigpaarden wist deze merrie het meest te overtuigen, vooral door haar krachtige draf. Bij de oudere tuigpaarden was Danno (v. Manno) de winnaar. Deze ruin gaf een ware show af met zijn opwaartse en zeer spectaculaire draf. Danno, in eigendom van H. van der Sluis uit Kamperveen werd niet alleen winnaar van zijn groep maar ging ook met de kampioenstitel bij de tuigpaarden  naar huis. Tijdens de ereronde deed Danno er een schepje bovenop en liet, voor wie nog twijfelde, zien dat hij de terechte kampioen was.

Twee groepen veulens
In het programma kwamen twee groepen veulens aan bod. Bij de rijpaardveulens werd het chique en aansprekende veulen Hadiya HH (v. Casall) van Peter Huisman aangewezen als de beste. De winst bij de tuigpaardveulens was voor de fraaie en goed bewegende Kyraminde (v.Fantijn) van Evert Sneller uit Zwolle.

Beste monsterknecht
De prijs voor de beste monsterknecht ging naar Cor Veldhoen bij de tuigpaarden en Peter Hokse bij de rijpaarden. Als best getoiletteerde rij- en tuigpaard werden verkozen Gladiator (v. Spartacus) van J. Westenbrink te Meppel en Heideroos (v. Cizandro) van Wout Liezen te Wanneperveen.

Spectaculaire show Bike Trial
Traditiegetrouw wordt het programma van de Handelskeuring afgewisseld met shows. Rick Koekoek gaf een adembenemende demonstratie Bike Trial. Het publiek hield de adem in bij zijn halsbrekende toeren en metershoge sprongen. Rick Koekoek, wereldrecordhouder hoogspringen met een fiets, liet onder andere zien dat hij een hindernis kan overbruggen die niet misstaat in een ZZ parcours. De zenuwen van plaatselijke springruiters Wilfred Harke en Jan Tippe werden op de proef gesteld toen zij liggend op de grond deelnamen aan één van zijn stunts. Later in het programma liet een schaapherder uit Bovensmilde samen met zijn border collies zien hoe je een schaapskudde onder controle kunt houden. Ronduit boeiend was het samenspel tussen hond en herder.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen