`Kerst an Diek` in Rouveen geeft aanzet tot pendeldienst

Foto: Stichting Welzijn Staphorst

Vanaf april zal Stichting Welzijn Staphorst (SWS) een bus inzetten die inwoners uit Rouveen naar Staphorst kan vervoeren. De bus zal op woensdagochtend gaan rijden en de markt in het centrum van Staphorst is de uitstapplaats. Hiermee hebben inwoners van Rouveen de gelegenheid om naar de weekmarkt te gaan of andere boodschappen te doen bij de winkels in het centrum van Staphorst.

De eerste bus zal gaan rijden op woensdagochtend 10 april 2019. Inwoners uit Rouveen, jong en oud, kunnen zich opgeven bij SWS. Ze betalen dan 2,50 euro of 1 SWS strip voor de heen- en terugreis en krijgen de koffie en kruidkoek erbij. Ze worden door de vrijwillige chauffeur thuis opgehaald rond een uur of 10 en tegen 12 uur weer thuis gebracht. Er worden nog vrijwilligers voor de bus en vrijwillige chauffeurs gezocht.

In de bus is plek voor 7 personen omdat er, naast de chauffeur, ook een vrijwilliger meegaat om het een en ander te begeleiden. De bus wordt mede mogelijk gemaakt door de gift die SWS vorig jaar ontving van de organisatie van Kerst an Diek. Zij haalden met een oliebollenverkoop een bedrag van 1930 euro op en willen graag dat dit ten goede komt aan de inwoners uit Rouveen. SWS ziet dit als een proefproject.

Klaasje van Veen, medewerker van SWS: “We horen verschillende signalen dat er wellicht behoefte is aan vervoer vanuit Rouveen om boodschappen te doen. Soms is het goed om die behoefte te peilen door het gewoon uit te proberen. Het bedrag van Kerst an Diek maakt deze proef voor ons mogelijk. We hopen dat veel inwoners er gebruik van gaan maken”.

Klaas Mulder Verhuur stelt een 9-persoonsbus voor een schappelijke prijs ter beschikking. Voor het kopje koffie met koek zijn afspraken gemaakt met Hillies Snackbar. Meer informatie en opgave (bus-)chauffeurs en begeleiders bij SWS: 0522-465143 of [email protected].

Lees ook: Kerst an Diek geeft opbrengst oliebollen aan Welzijn