Kerst an Diek geeft opbrengst oliebollen aan Welzijn

Margje Ponstein ontvangt de cheque van Jenny Witte en Geke de Haan.
Foto: SWS

Op woensdag 19 december werd er op het kantoor van SWS een cheque uitgereikt met een prachtig bedrag van 1930 euro door Kerst an Diek.

Het was de opbrengst van de oliebollenkraam van Kerst an Diek. Op zaterdag 8 december 2018 werden er op het kerkplein van Rouveen meer dan 2500 oliebollen verkocht door vrijwilligers en bakkers van Bakkerij Ubak.

Kerst an Diek bestaat uit afgevaardigden van drie kerken in Rouveen en wil graag gezamenlijk optrekken waarbij de opbrengst 100% voor het goede doel is. Het ene jaar organiseert Kerst an Diek een kerstmarkt en het andere jaar beperken ze zich tot de verkoop van oliebollen. Dit jaar is besloten om de opbrengst voor activiteiten in Rouveen te besteden.

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseert allerlei ontmoetingsactiviteiten voor voornamelijk ouderen in Rouveen. Activiteiten vinden plaats in d’ Olde Skoele en in De Buurtstee, een appartement wat tijdelijk ingericht is als huiskamer voor Rouveen, in De Seringenhof.

Margje Ponstein, teamcoördinator van SWS: ‘Met name De Buurtstee is een groot succes en daardoor ook te klein. We zijn blij dat we straks een ruimte krijgen in het nieuwe gebouw van kinderopvang Mathil. De mogelijkheden daar zijn vele malen groter.

We hebben veel nieuwe plannen, waaronder het uitbreiden van de ontmoetingsactiviteiten. Daarnaast zijn er in Rouveen ouderen die geen vervoer hebben of dat lastig vinden. Daardoor kunnen ze niet makkelijk naar de markt of winkels in het centrum van Staphorst. We zijn bezig om daarvoor een oplossing te vinden.

Wellicht kunnen we een bus inzetten die wekelijks van Rouveen naar Staphorst rijdt. Het zou prachtig zijn om daar dan ook een ontmoeting aan te koppelen, zodat het een gezellige ochtend boodschappen doen wordt, mét de mogelijkheid voor een gezamenlijk kopje koffie.

Al die nieuwe plannen kosten natuurlijk geld, dus we zijn ontzettend blij met de gift van Kerst an Diek, speciaal voor en door Rouveen. Hiermee kunnen we onze plannen waarmaken.’

Lees ook: