Historieherstel wil onderzoek kerkheuvel met grondradar

Foto: Stichting Historieherstel 2017

Vrijdagmiddag bezocht Arjan Ter Harmsel als coördinator en begeleider van de “Kern met Pit”- projecten in Overijssel het project van de stichting Historieherstel Staphorst. Hij nam samen met enkele bestuursleden het project door en gaf adviezen.

De stichting wil graag het kerkheuvelterrein laten onderzoeken om te ontdekken hoe groot de kerk is geweest en hoe de kerk precies op de kerkheuvel heeft gestaan. Wellicht dat het slagenlandschap invloed heeft gehad op de bouwrichting van de kerk.

De stichting hoopt dat er een grondradaronderzoek kan worden uitgevoerd omdat zij de ondergrond van de kerkheuvel wil beschermen. Met het grondradaronderzoek kunnen antwoorden op de vragen worden verkregen zonder dat de ondergrond wordt beschadigd.

“Kern met Pit” projecten worden gesteund door de Nederlandse Heidemaatschappij en van daaruit wordt hulp verleend om de projecten optimaal te kunnen uitvoeren. Wellicht dat het aan de Heidemaatschappij verbonden bedrijf Arcadis hierin een rol kan spelen.

Nog deze maand zal het verzoek van de stichting om projectmedewerking in deze vorm ter tafel van de projectencommissie komen.

Lees ook: Nominatie Kern met Pit voor Stichting Historieherstel 2017