Floor Tissingh uit IJhorst wint Staphorster voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Staphorst

Floor Tissingh van basisschool De Iekmulder uit IJhorst heeft vanmiddag de Staphorster voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de CNS/Berkenhorst. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Floor las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. De jury vond dat ze boeiend en mooi op toon voorlas. Floor zal één van de 10 deelnemers zijn aan de halve finale die op 6 maart gehouden zal worden in Bibliotheek Kampen. De winnaar zal daar binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2019.

De vijf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Petra Willems naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek een gedichtje (elfje) schreef over de voorgelezen fragmenten, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Alieke Ramos Marta gesproken.

Lees ook: Jaset Lier wint kwartfinale van Nationale Voorleeswedstrijd