Alieke Ramos Marta-Pijl nieuwe cultuurcoach na Hellen Strik

Foto: Strikt Noodzakelijk

Na zes jaar enthousiast gezorgd te hebben dat de basisschoolkinderen op alle tien de scholen in de gemeente Staphorst kunst- en erfgoedonderwijs kregen, draagt cultuurcoach Hellen Strik het stokje over aan Alieke Ramos Marta-Pijl.

Als cultuurcoach zorgde zij er voor dat elk kind op de Staphorster basisscholen in aanraking kwamen met cultuur in hun directe omgeving en daarbuiten, zoals bezoeken aan bijvoorbeeld het Bakkerijmuseum in Hattem. Ook zagen de leerlingen mooie voorstellingen en kwamen er kunstenaars in de klas om met de kinderen de mooiste werken te maken.

Om dit mooie werk voor te kunnen zetten neemt Alieke het stokje vanaf komend schooljaar van Hellen over. “Wij zijn heel erg blij met Alieke. Zij zit al jaren in het werkveld, en kent de scholen in Staphorst en ik weet zeker dat zij er voor kan zorgen dat de leerlingen elk jaar weer een uitdagend aanbod voor kunst en erfgoed gaan krijgen.” aldus Hellen.

De lessen zijn bedoeld als een middel tot zelfontplooiing en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen.

Lees ook: