Een kijkje in het oude Horstheim-VGLO schoolgebouw

Vanavond 6 april 2018 was er van 19:00 tot 21:00 uur een open avond in DAC Horstheim aan de Kerklaan 14 in Staphorst. Er kwamen vele tientallen mensen op af, ook veel ouderen. Het was een komen en gaan.

Velen hadden hier vroeger in de oude VGLO-school nog les gehad, of hadden nog andere herinneringen aan dit gebouw. Na het bezichtigen werd onder het genot van koffie of thee en een plak cake nog druk gepraat. Op deze avond waren tevens alle spullen te bekijken die zij morgen 7 april 2018 te koop aanbieden tijdens de Boeldag Horstheim met veiling van ruim honderd kavels. Sommigen namen gewoon een kijkje in het oude gebouw van Horstheim nu het nog kan.

Het oudste gedeelte gaat helemaal tegen de vlakte, het andere wordt van binnen vernieuwd, De werkzaamheden starten op zijn vroegst in mei 2018. Alle benodigde vergunningen zijn nog niet binnen. Buurtbewoners vinden het een mooi plan. De nieuwbouw vervangt de locaties Lindenheim-/hof en Schoonsterheim. Het kinderdagverblijf was per september 2017 al verhuisd naar Zwolle. Het dagactiviteitencentrum wordt zolang aan de Druivensteinweg voorgezet.

Lees ook: