Minibieb aan de buitenmuur van pand Buiter geplaatst

Foto: Museum Staphorst

Sinds deze week hebben de bewoners van Staphorst een Minibieb tot hun beschikking. Deze werd aan Museum Staphorst aangeboden door Ton en Marian van Kessel, ter ere van hun veertig jarig huwelijk en zijn afscheid als kinderarts.

Je ziet de Minibieb steeds vaker verschijnen, vaak als initiatief om dingen met elkaar te delen. Ook bij de Minibieb is hier sprake van. Je kunt boeken lenen, ruilen of achterlaten en iedereen mag hiervan gebruik maken. Een mooie manier om te delen en ook andere mensen te laten genieten van boeken die verder “toch maar bij je in de kast staan”.

 

minibieb%20staphorst[1]

Handig omdat hij aan de buitenmuur bevestigd is, daarmee altijd toegankelijk en niet gebonden aan openingstijden. Het kan een heerlijk gevoel geven, gewoon even kijken of er iets van je gading bijzit, nieuwe titels ontdekken, toch maar eens lezen en gewoon weer terugbrengen of ruilen. Ze hopen dat veel mensen er gebruik van gaan maken.

Het initiatief is bij de plaatselijke bibliotheek aangekaart zij gaven aan er geen probleem mee te hebben. De Minibieb vindt u aan de buitenmuur van pand “Buiter”, goed herkenbaar met het mooie stipwerk dat Gerard van Oosten erop aangebracht heeft.

Lees ook: