Ton van Kessel leest kleuters voor over slissende sheriff

Vanmiddag tijdens het maandelijkse voorleesuurtje las Ton van Kessel voor in de bibliotheek van Staphorst. Negentien kinderen kwamen luisteren naar het grappige verhaal over Billie de nieuwe sheriff.

Het verhaal was goed te volgen op de paginagrote en kleinere illustraties in aquarel, getekend vanuit verschillende gezichtspunten, waarop grappige details zijn te zien. Een leuke introductie in de exotische wereld van het Wilde Westen, inclusief bandieten, de saloon, een sheriff met cowboyhoed en ster. Het boek is van Quentin Greban.

Op de dag dat zijn eerste melktand is uitgevallen, wordt tijger Billie de nieuwe sheriff van het stadje Cactus Valley. Helaas slist hij nu zo erg, dat niemand hem goed kan verstaan. Geen boef laat zich door hem te pakken nemen. Hij begint aan zichzelf te twijfelen en wil het liefst serieus genomen worden.

Als de grootste schurk van het Wilde Westen eraan komt, raapt Billie al zijn moed bij elkaar, en met succes: de boef moet zo om Billie lachen, dat hij niet goed oplet en Billie hem onschadelijk kan maken! De slissende, tandenwisselende vijfjarige kan zich er moeiteloos in herkennen.

Na afloop van het voorlezen mochten de kinderen een eigen sheriff cowboyhoed maken. En natuurlijk was er voor iedereen drinken met wat lekkers erbij. Het volgende voorleesuurtje is op 7 maart 2018.

Lees ook: