Presentatie Peter Hulst in uitverkocht Museum Staphorst

Foto: Museum Staphorst

Een volle zaal maandagavond 13 november 2017. De meest gehoorde uitroep:  “Oo.., Jah!”, bij de herkenning van het beeld, daarna geroezemoes… Door de tijd heen is de Streek veranderd, en dat heeft zijn eigen verhalen.

Peter Hulst bood met zijn beelden de ruimte voor de beleving van toen. Foto’s uit de 60, 70 en 80-er jaren van de vorige eeuw. Toen er nog verkeerslichten waren, de tijd dat de rotonde werd voorbereid, de veemarkt, boerderijen en de kleine winkeltjes. “Herinnert u zich de natte tijd nog, of de enorme sneeuwval uit 1979?”

Zijn Volkswagen Kever kwam overal, aldus Peter. Ook is duidelijk dat zijn pauze tussen 12 en 13 uur was. Een foto die hij maakte tijdens de verbouwing van de kerk bevestigde dat. De PowerPoint presentatie met kwalitatief goede foto’s gaven een zeer gevarieerd beeld. Er zijn nog twee shows gepland: 20 november is al volgeboekt.

Op 12 februari 2018 is de derde en laatste. Wilt u er verzekerd van zijn dat er deze avond een zitplaats voor u is, dan kunt u zich van tevoren aanmelden. Dit kan bij Jan Talen, secretaris Museum Staphorst, via 0522-462625 / 06-54935168 of [email protected]. Entreeprijs is 6 euro, inclusief koffie/thee. Start 19.30 uur.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen