Schapen Jan Prins hebben dikke wollen jas weer uit

Afgelopen zaterdag werden bij De Veldschuur in Rouveen de schapen van buurman Jan Prins weer uit hun dikke wollen jas gehaald. Even leek het erop, dat het weer roet in het eten zou gooien toen er dikke, donkere wolken en een fikse onweersbui met hagel De Veldschuur passeerden. Want natte schapen kun je niet scheren.

Gelukkig dreven de meeste buien over en werd het toch een gezellige dag met vele activiteiten voor jong en oud. De Veldschuurvrijwilligers waren druk in de weer met wol in alle variaties, van spinnen en verven tot het maken van wolknutselzaken. Ook de pannenkoeken smaakten weer voortreffelijk en als je dan ook nog een eigen vlinderbroodje kunt bakken in de veldoven en kunt blazen op een flierefluit, dan ben je de koning te rijk.

Voor de liefhebbers was er ketelsoep en werden er broodjes geroosterd boven het vuur. Daarnaast waren de schapen natuurlijk blij om van hun dikke vacht verlost te zijn. Eenmaal in de wei showden ze onder luid geblaat trots elkaars nieuwe kapsel. Het was een gezellige middag met ondanks de harde wind en wat regendruppels vele bezoekers, waaronder heel veel kinderen die zich prima vermaakten met de speciale kinderdoeactiviteiten.

 Lees ook: